6943264975 6947496860 Νικηταρά 3, Κορδελιό Θεσσαλονίκη 56334 info@balaskaswood.gr
hero image

 

 

 


Εισαγωγή Ξυλείας - Εμπόριο Ξυλείας - Καπάκια Τραπεζιών - Πάνελ - Πλάκες - Ροδέλες - Χονδρική - Λιανική | Κορδελιό ΘεσσαλονίκηΗ οικογενειακή μας επιχείρηση ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ που εδρεύει στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με την εμπορία πρωτογενούς ξυλείας με υψηλής ποιότητας προϊόντα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών και πελατών.

Διαθέτουμε μεγάλο και άνετο χώρο αποθήκευσης, έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό, έτοιμο να σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καλύπτοντας κάθε ανάγκη μ’ επαγγελματισμό και συνέπεια, καθοδηγώντας σας υπεύθυνα, είτε είστε ιδιώτης, είτε επαγγελματίας.

 
 
 
 
 
 
 
Μεγάλη ποικιλία ξυλείας
θα βρείτε στο φιλόξενο και σύγχρονο χώρο μας:
 
 
 
 

ΚΑΡΥΔΙΑ
Ανήκει στην κατηγορία των πλατύφυλλων καρυοειδών με 20 είδη δένδρων και με ξύλο σχετικά βαρύ, σκληρό κι ανθεκτικό. Ποικίλει σε χρώματα από γκρι, σκούρο καφέ μέχρι ανοιχτό καστανό. Είναι από τα πολυτιμότερα ξύλα για κατασκευή επίπλων αξίας, με ποικιλία νερών, λόγχες και διχαλώσεις.
 

ΚΑΣΤΑΝΙΑ
Μέτριας σκληρότητας ξύλο, με αντοχή στην υγρασία, μεγάλη σταθερότητα και φυσική διάρκεια, έχει χρώμα καστανόχρωμο με χρυσοκίτρινα νερά και σκούρα γκρίζα εγκάρδια. Χρησιμοποιείται σαν πελεκητή ξυλεία σε δοκάρια, σκεπές και για εσωτερική χρήση σε πλάκες για έπιπλα κ.α.

ΠΛΑΤΑΝΙ
Η ξυλεία που βγαίνει από αυτό το δέντρο είναι ιδιαίτερη και πάρα πολύ όμορφη, ειδικά όταν πρόκειται για ενιαίες πλάκες στην επιφάνεια των οποίων είναι εμφανείς οι βένες και τα νερά ως ίχνη της μακροζωίας του δέντρου που ακόμα και στην μορφή ξυλείας εκπέμπει πραότητα, υπομονή και σοφία.

ΑΓΡΙΟΛΕΥΚΗ (MAZER)
Είναι φυλλοβόλο δέντρο με λευκό κορμό, που φτάνει σε μεγάλο ύψος μέχρι 50 μέτρα και αναπτύσσεται σε εδάφη με μεγάλη υγρασία. Ανήκει στην οικογένεια των ιτεοειδών και το ξύλο της είναι άσπρο, μαλακό, ελαφρύ και δουλεύεται πολύ εύκολα. Χρησιμοποιείται κατά κόρον για την κατασκευή τραπεζιών.
 
 
 
 

ΟΞΥΑ
Είναι από τα πιο δημοφιλή ξύλα που ανήκει στα λεγόμενα σκληρά ξύλα με χαρακτηριστικές μικρές βένες και λογχοειδή απαλά νερά. Η ιδιαίτερη εμφάνιση, το χρώμα και η υψηλή αντοχής της την κάνουν κατάλληλη για επενδύσεις με καπλαμά ή στην κατασκευή σκελετών επίπλων όπως πολυθρόνες, καρέκλες κ.α.
 

ΔΡΥΣ
Σκληρό ξύλο με χρώμα χρυσοκάστανο ή καστανό προς ανοικτό καφέ με σκούρα νερά και ανάλογα με την κοπή εμφανίζει κηλίδες την γνωστή χρυσαλλίδα. Χρησιμοποιείται για κατασκευή επίπλων υψηλής ποιότητας, για κουφώματα, βαρέλια και σε οικοδομές και ναυπηγεία.
 

ΚΑΡΑΓΑΤΣΙ
Σκληρό και σχετικά βαρύ ξύλο με χρώμα ανάλογα την περιοχή που φύεται από ανοικτό καφέ, καφεκόκκινο και καστανό έως βαθύ σκούρο με μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Χρησιμοποιείται για κατασκευή ακριβών επίπλων, οργάνων μουσικής καλλιτεχνικών αντικείμενων κ.α.
 

ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ
Το ξύλο του είναι λευκό, στιλπνό, πυκνό και αρκετά συμπαγές, με λεπτά και όχι πάντα ευθυτενή «νερά». Χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία, σε οικοδομικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, στην κατασκευή μουσικών οργάνων κ.α. Αποκαλείται και Κρητικό σφενδάμι επειδή ευδοκιμεί κυρίως στην Κρήτη.
 
 
 
 

ΚΕΡΑΣΙΑ
Είναι μέτριας πυκνότητας με πολύ καλές καμπτικές ιδιότητες. Μπορεί να καρφωθεί και να κολληθεί καλά και αποκτά εξαιρετικά λείο φινίρισμα μετά από γυάλισμα με γυαλόχαρτο, βαφή και στίλβωση. Χρησιμοποιείται για κατασκευή επίπλων και ντουλαπιών, υψηλής ποιότητας ξυλουργικά στοιχεία, εσωτερικοί χώροι σκαφών, μουσικά όργανα κ.α.
 

ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ
Είναι ξύλο μαλακό ελαφρύ σταθερό και σχετικά πυκνό με φαρδιά κυματιστά νερά, και χρώματα από ανοικτό ωχροκαστανό προς κίτρινο ή προς ανοικτό καστανό. Η επεξεργασία του είναι εύκολη και χρησιμοποιείται για κατασκευή επίπλων, εκκλησιαστικών ξυλόγλυπτων και στρώσιμο δαπέδων με μονοκόμματες τάβλες.

ΜΕΛΙΟ
Το ξύλο έχει γενικά ευθυτενή νερά με έντονη αλλά ομοιόμορφη υφή. Πρόκειται για ένα όμορφο αισθητικά ξύλο με ποικιλία εφαρμογών που προσδίδει μεγάλη προστιθέμενη αξία σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που θα εφαρμοστεί όπως για κατασκευή κοσμημάτων, για χειροτεχνίες από ξύλο, για ξύλινα γυαλιά, για μοντελισμό κ.α.
 

ΛΕΥΚΑ
Η άγρια Λεύκα ανήκει στην οικογένεια των ιτεοειδών και το ξύλο της είναι άσπρο, μαλακό, ελαφρύ και δουλεύεται πολύ εύκολα. Λόγω του χαμηλού κόστους χρησιμοποιείται κατά κόρον για την κατασκευή εσωτερικών σκελετών σαλονιών (σκεπαστά σαλόνια με ύφασμα) εσωτερικά γεμίσματα και μπάζες επίπλων για μικροαντικείμενα κλπ.
 
 
 
 
 
Επίσης διαθέτουμε:
 
 
Καπάκια τραπεζιών δρύινα 1μ. φάρδος, 4εκ. πάχος και από 1,60μ. έως 2,70μ. μήκος
Πάνελ Πεύκο, Μέλιο και Δρυς σε πάνελ 70εκ. φάρδος, 4εκ. πάχος και 3μ. μήκος
Καρυδιά σε πλάκα ή ροδέλες
 
 
   
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για περισσότερες πληροφορίες ή για παραγγελίες απ’ όλη την Ελλάδα.